Atlas Building Designs | Building Designer Warrnambool

Visit Atlas Building Designs on

Instagram for regular project updates

North Warrnambool 1

This was a love project for my wife and I, and was a few years in the making. Once we moved back to the Warrnambool, the design process was in full swing.Having designed a friend’s house, two doors away, I wanted this design to have its own identity and not appear to be an evolution of the neighbour’s house, in essence the roofline has similar characteristics, however a unique modern design is achieved by the use of parapets, feature walls and timber, complementing its neighbouring design and contributing to the streetscape. All living spaces are located to the back of the site, maximising the northern aspect, the rear living area is a great winter retreat, with full sun access all day, whilst the second living area is sheltered from the direct sunlight and preferred for the summer months, both areas are orientated to the covered outdoor area, with their own separate access.

Wishart Street

This is an interesting project, the clients brief was to design a danish inspired extension to a 100 year old cottage.

Multi-Unit Development

These are the concept plans for a six unit development in central Warrnambool on a corner site, consisting of;

 

● 4 two storey 3 bedrooms units with double garages

 

● 2 single storey 2 bedrooms units with single garages

 

The sites are for sale with planning approval for the developement!

 

Southern Ocean Mariculture

Southern Ocean Mariculture is an existing abalone farm just outside Port Fairy, located on the Southern Ocean coastline. The farm is subject to extreme weather conditions experiencing corrosive salts from the nearby breaking surf along with high winds.  SOM brief was for a new Office / Administration Building with attached Storage Facility, constructed from durable low maintenance materials. Existing buildings on the site have previously been metal clad sheds, however the severe corrosive environment has required continual replacement of the claddings and roof sheets.The new structure is to be constructed from  coloured precast concrete panels, to eliminate re-painting and for aesthetic appearances, the rendered office portion is to have a coloured render to eliminate re-painting and the roof claddings are to be fibreglass, which is compatible to the coastal environment.The gentle curve of the office roof, is reminiscent of the existing white canvas grow-out sheds, which are visible from the Princes Highway.

Here are some other projects completed by Atlas Building Design.

Please reload

Featured projects